1 Troy Ounce Goud Kopen

1 Troy Ounce Goud Kopen
1 troy ounce


1 troy ounce goud kopen is populair onder een grote groep mensen. Uiteraard zijn er verschillende redenen verantwoordelijk voor deze populariteit. Zo is het mogelijk om het goud BTW vrij aan te kopen, niet zoals Zilver. Men daarnaast natuurlijk een mooie verzameling opbouwen, aangezien de meeste gouden munten dit gewicht kennen.

Tenslotte wordt de goudprijs uitgedrukt in dollar (of euro) per troy ounce. Dit laatste heeft als voornaamste voordeel dat mensen die 1 troy ounce goud kopen heel gemakkelijk kunnen rekenen met de verschillende getallen. Ze zijn zo heel snel op de hoogte van wat ze in handen hebben. Waarbij ze weten dus ook meteen wanneer ze bijvoorbeeld een leuke winst hebben gemaakt.

1 troy ounce goud kopen is onder andere daarom zeer aantrekkelijk voor mensen die een deel van hun kapitaal in goud willen beleggen. Ze kunnen er zo makkelijk mee rekenen en zien wat ze in een paar jaar aan het edelmetaal hebben verdiend.

1 troy ounce goud kopen op die manier is bovendien heel aantrekkelijk met betrekking tot de BTW. Zodra men het goud koopt om er mee te gaan beleggen is het namelijk niet nodig om BTW te betalen. Dit betekent dat men als particulier zomaar 19% op de kosten van besparen.

Dit geldt voor mensen die 1 troy ounce goud kopen, aangezien het ook geldt voor iedereen die op een andere manier wil beleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld door aandelen of obligaties. Door deze aan te kopen en daarmee natuurlijk te hopen dat de waarde hiervan toe zal gaan nemen.

1 Ounce Gouden Munten

Mensen die 1 troy ounce goud willen kopen doen er goed aan om te kiezen voor de bekende munten die dit gewicht kennen. Enkele voorbeelden van munten met dit gewicht zijn de Maple Leaf en de Krugerrand.

De eerste munt komt uit Canada en de tweede uit Zuid-Afrika, waar het goud overigens langzaam op begint te raken. De goudprijs zal op die manier alleen maar op gaan lopen. Aangezien het goud zeldzamer zal worden en mensen er dus meer voor over zullen hebben wanneer ze het aan willen schaffen.

Met name de Krugerrand is om die reden zeer aantrekkelijk en goed geschikt om te kopen als belegging. Mensen die 1 troy ounce goud kopen als belegging doen er namelijk goed aan om voor het goud te kiezen dat courant is. Wanneer het goud een stuk meer waard is geworden, maar men een munt bezit die eigenlijk niemand wil hebben zal het namelijk niet meevallen om ook daadwerkelijk van de stijging van de prijs te kunnen profiteren.

Door te kiezen voor bijvoorbeeld de Krugerrand. Is men zich er in ieder geval van verzekerd dat een hogere prijs ook zal leiden eenvoudige verkoop.