400 Ounce Goud Kopen

400 ounce goud

Als u zoals zo veel mensen wilt beleggen in goud dan zult u voor uzelf een budget moeten bepalen waarmee u wilt gaan beleggen. U zult goed moeten kijken hoeveel geld u kunt missen om te gaan beleggen. Daarbij het goed om te weten hoeveel u dat op gaat leveren.

Al was het maar om te zien of het de moeite waard is om de investering te doen. Waar echter maar weinig mensen aan toe komen is 400 ounce goud kopen al kan u dit wel enorme winsten leveren. Bij het goud kopen 400 ounce bestellen is slechts voor heel weinig mensen weggelegd.

400 Ounce Weegt Wat

Dat komt omdat bij een goudprijs van 1000 euro per troy ounce u het immers over een bedrag van 400.000 euro hebt. Toch komt het wel voor dat er 440 ounce goud gekocht wordt door beleggers. Dit gebeurt om hun geld veilig weg te zetten voor een onbepaalde of een bepaalde tijd.

Toch is het aantal beleggers dat zich dit kan veroorloven beperkt omdat het om een hoog bedrag gaat. Het 400 troy ounce goud kopen gebeurd hoofdzakelijk door twee partijen. Namelijk de professionele in institutionele beleggers die vaak op een korte termijn speculeren met goud.

De professionele beleggers beleggen natuurlijk niet hun eigen vermogen omdat het hun werk is. Zij zullen 400 ounce goud kopen met het geld van de bank. Zij werken met of het geld van klanten die hun geld bij een beleggingsfonds of beleggingsbedrijf ingelegd hebben. Deze bedrijven zijn vaak aanbieders van beleggingsproducten.

De professionele beleggers die bij het goud kopen 400 ounce tegelijk aanschaffen zullen dit goud nooit in handen hebben. Dit omdat het gekochte goud nooit de opslagplaats zal verlaten. Het goud kopen en later weer verkopen gebeurd op twee manieren. Men veranderd als het ware alleen het naamkaartje op het goud of de belegger koopt goud op een rekening.

De koper zal dan als het ware het recht op 400 ounce goud kopen. Dit als het ware later echt goud weer kunnen verkopen, noem het maar een tegoed bonnetje.

Good Delivery Gold Bar

Goudbaren van 400 ounce goud, ofwel 12,44 kilo, noemt men ook wel een ‘Good delivery gold bar’. Dit komt omdat dit de maat is die door de internationale goudbeurzen is vast gesteld. Dit wordt de London Bullion Market Association (LBMA) genoemd.

Een ‘Good delivery gold bar’ moet daarom aan strenge eisen voldoen. Denk hierbij aan gewicht, afmetingen, puurheid en keurmerken. Vooral het keurmerk is belangrijk welke door bedrijven die door de LBMA goedgekeurd zijn.

Als een goudbaar niet aan de gestelde eisen voldoet dan zal het niet het betreffende keurmerk mogen dragen. Dan moeten deze worden gemerkt als ‘Non good delivery’ (NGD). Als een goudbaar van 400 ounce goud dit keurmerk heeft. Waarbij het ook ligt opgeslagen in een kluis die door de LMBA is goedgekeurd. Dan kunt u dit verhandelen zonder dat het goud gewaardeerd hoeft te worden.

Deze zogenaamde ‘LMBA Chain of custody’ garandeert dat de goudbaren voldoen aan de eisen die de LMBA er aan stelt. Zodra iemand 400 ounce goud kopen wil en dit in een andere kluis op gaat slaan. Dan zal de goudbaar eerst opnieuw gewaardeerd en gekeurd moeten worden. Hierbij komen kosten kijken voordat het een LMBA keurmerk terug krijgt.

De bullion goudbaren van 400 troy ounce goud kopen is dan ook alleen voorbehouden aan professionele beleggers. Soom sook en aan private beleggers die vaker met grote bedragen beleggen.

Centrale Banken en het IMF

Deze goudbaren worden ook gekocht door centrale banken, door overheden om als goud reserve te dienen en door internationale instituten zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dit komt natuurlijk omdat het een betrekkelijk eenvoudige manier is om grote hoeveelheden vermogen op te slaan zonder dat het veel aan waarde zal verliezen.

De keerzijde van deze medaille is dat het goud kopen door centrale banken op zo’n grote schaal gebeurd dat dit een verstorende werking kan hebben op de ontwikkeling van de goud prijs.

De vraag van de centrale banken en dan vooral die van China is groter dan de jaarlijkse wereldwijde productie van ongeveer 2500 ton. Doordat centrale banken 400 ounce goud kopen op grote schaal zal de goudprijs dus continue onder druk staan en dit betekend dat u hiervan het gelag betaald.

Wij hopen natuurlijk dat voor u 400 ounce goud kopen mogelijk is zonder daarbij een onaanvaardbaar risico te nemen. Als dit voor u mogelijk is dan zijn er een paar goud handelaren waar u 400 troy ounce goud kopen kan.

Deze handelaren zullen dan wel bij de LBMA aangesloten moeten zijn als u goudbaren wilt kopen. Die moeten voorzien zijn van het LBMA keurmerk. Goudbaren van 400 ounce goud kopen die niet het LBMA keurmerk hebben is vrijwel niet mogelijk. Dit komt omdat de markt voor goudbaren van dit gewicht hoofdzakelijk plaats vindt op de internationale goud beurs.

Daarbuiten willen particuliere beleggers, geheel terecht, niet het risico nemen. Denk hierbij aan het aanschaffen zonder dat iemand de echtheid kan garanderen en daar ook voor instaat. Het handelen buiten de goudbeurs vindt daarom in kleinere hoeveelheden goud plaats. Zoals hier op de site te lezen is, kleinere goudbaren en gouden munten.

400 Ounce Goud Kopen of Niet?

Het kopen van 400 ounce goud wordt dus voornamelijk gedaan op de internationale beurzen waar de meeste mensen geen goud aan zullen schaffen. Deze beurzen zijn ook diegenen die de koers van goud bepalen en op deze manier hebt u toch te maken met de prijs die voor een goudbaar van 400 ounce gevraagd of betaald wordt.

De koers van goud fluctueert continue en als u de ontwikkeling goed bestudeerd dan kunt u het juiste moment van aankoop en verkoop bepalen en daarmee mooie beleggingswinsten behalen. Deze winsten zullen waarschijnlijk niet zo hoog zijn als u met 400 ounce goud kopen kunt behalen maar het risico dat u met uw belegging hebt genomen was dan ook veel kleiner.

Uiteindelijk is dat de afweging die u bij elke belegging moet maken, hoeveel risico moet ik nemen en wat is de winst die ik met de belegging kan halen.