Goud als Belegging

Beleggen in goud biedt een aantal voordelen ten opzichte van het beleggen in andere producten of diensten. Natuurlijk brengt beleggen altijd een risico met zich mee, maar goud laat zien dat dit risico lang niet altijd hoog hoeft te zijn.

Goud als belegging is daarom uitermate geschikt voor een grote groep beleggers. Beleggers die vooral op zoek zijn naar een lage risico om geld te verliezen.

Door te beleggen in goud kan men op die manier profiteren van een relatief zekere belegging. Deze belegging heeft ook de mogelijkheid om rendement op te leveren.

Ouderwets Beleggen

Goud als belegging is natuurlijk al een zeer oud idee. Al vanaf het moment dat men actief aan het beleggen is wordt er in goud gehandeld. Ook voor die tijd was goud een interessant edelmetaal. Zo zorgden de verschillende stammen er dan ook voor dat ze zoveel mogelijk goud in handen kregen.

Wie het meest goud had kon beschikken over een hoop rijkdom en wist dat de edelmetaal niet of nauwelijks waarde zou verliezen. Natuurlijk fluctueert de waarde van het goud ten opzichte van andere betaalmiddelen. Maar over het algemeen is dit altijd alleen maar hoger geworden.

Goud als belegging is daarmee dan ook uitstekend geschikt voor iedereen die graag gedurende een langere periode wil beleggen.

Beleggen in goud dient daarom dan ook altijd op de lange termijn te gebeuren. Wanneer men op korte termijn veel winst wil maken is het niet verstandig om in goud te beleggen door goud kopen.

Natuurlijk kan de prijs lekker oplopen en kan men op die manier profiteren van een leuke bonus. Maar dit is over het algemeen niet de meest geschikte manier om gebruik te maken van het goud. Goud als belegging is veel beter geschikt voor mensen die een langere periode geld kunnen missen.

Simple Beleggen in Goud

Beleggen in goud is dan ook helemaal niet moeilijk en biedt daarmee de mogelijkheid om het te doen zonder dat men hier direct veel mee bezig hoeft te zijn. Zonder dagelijks de koers te volgen kan men beleggen in goud en er ook nog leuk aan verdienen.

Goud als belegging is daarmee uitstekend geschikt voor iedereen die een groot kapitaal beschikbaar heeft. Om ervoor te zorgen dat de waarde hiervan niet af zal nemen.

De winsten zijn op de korte termijn niet erg hoog met goud. Maar op de lange termijn zal het kapitaal in ieder geval niet minder waard zijn. Zelfs soms veel meer waard zijn dan wanneer men het op een bankrekening had gezet met een paar procent rente.

Goud als belegging heeft zeker de afgelopen honderd jaar een hoop geld opgeleverd. Tijdens het eerste deel van de vorige eeuw viel de winst nog wat tegen. De laatste tientallen jaren heeft de waarde van het goud een enorme vlucht genomen. Hierdoor is men er dus behoorlijk beter op geworden wanneer er goud was aangekocht.

Beleggen in goud is daarom dan ook al een aantal tientallen jaren zeer populair en heeft voor veel mensen aardig wat opgeleverd.

Goud Koers en USD

Ook de komende jaren zal goud als belegging nog een hoop geld op kunnen leveren. De prijs van het goud wordt namelijk bepaald door goed te kijken naar wat de zekerheid van de waarde waard is. Dit altijd ten opzichte van de zekerheid van de waarde van bijvoorbeeld de Dollar of de Euro.

Dit klinkt als een wat lastige constructie, maar in principe gaat men vooral beleggen in goud wanneer er grote onzekerheid bestaat op de financiële markten. Zolang het daar goed gaat is er eigenlijk niets aan de hand. Men weet dat een euro vandaag over een paar jaar nog ongeveer hetzelfde waard zal zijn. Er is altijd wel sprake van wat inflatie, maar aan de andere kant wordt er ook weer rente ontvangen.

Wanneer er onrust ontstaat op de financiële markten komt beleggen in goud echter in beeld. Goud als belegging is dan ineens een stuk interessanter dan het plaatsen van geld op een bankrekening. Zodra de landen er bijvoorbeeld voor kiezen om geld bij te laten maken en zo de tekorten te drukken zal het geld minder waard worden.

Daarnaast kunnen de torenhoge schulden van de landen voor een probleem zorgen en de waarde van een bepaalde munteenheid aantasten. Beleggen in goud heeft geen last van dit soort problemen, aangezien landen niet zomaar kunnen besluiten meer goud te laten maken.

Men weet zich er op die manier van verzekerd dat goud als belegging de waarde zal blijven behouden.

Sterker nog, goud als belegging is nog interessanter, omdat de waarde van de verschillende munteenheden afneemt zodra er onrust ontstaat op de financiële markten. Er zijn daarom steeds meer dollars of euro’s nodig om een bepaald gewicht aan goud aan te schaffen, waardoor het goud in principe steeds meer waard wordt.

Stabiel en Winst

Men kan een stuk goud dus gemakkelijk voor een hogere prijs verkopen dan waarvoor het ooit aangekocht is. Beleggen in goud kan op die manier natuurlijk voor een leuke winst zorgen voor iedereen die op dit moment goud wil kopen en het op een later moment weer wil gaan verkopen om op die manier wat winst te maken. Ook de verwachting voor de komende jaren is uitstekend.

De prijs van het goud staat natuurlijk erg hoog, wat voor goud als belegging vraagt om een aantal maatregelen en aanpassingen. Om die reden is het mogelijk om kleine hoeveelheden goud aan te kopen en zo toch te beleggen in goud. Met de huidige financiële onrust is de verwachting echter dat de prijs nog veel verder zal gaan stijgen.

Ook de mensen met een klein beetje goud in het bezit kunnen op die manier gaan profiteren van de voordelen van goud als belegging.